Retraite “Ambtenaren zijn de kleine Boeddha’s” In de omgeving van het Spaanse Mojacar, een historisch witgekalkt dorp van Moorse oorsprong. 8 – 14 november 2020

Retraite “Ambtenaren zijn de kleine Boeddha’s”
In de omgeving van het Spaanse Mojacar, een historisch witgekalkt dorp van Moorse oorsprong.

8 – 14 november 2020

Je bent ambtenaar. Je hebt een druk gevulde agenda. Dagelijks ben je met de uitvoering van wetten en regels bezig. Je bent de schakel tussen de wetgeving en de burgers. Je draagt verantwoordelijkheid voor de genomen beslissingen. Je moet objectief zijn en trouw blijven aan de regels. Maar je ervaart ook vaak de maatschappelijke druk. En je hebt daarnaast ook jouw sociale leven, familie, vrienden club
En waar sta jij dan? … overal en nergens. Overal omdat jouw positie in de maatschappij bijzonder is. Nergens, omdat je misschien niet altijd alles in de hand kan hebben. Het leven en het werk volgen zijn gang en misschien loop je regelmatig achter de feiten aan, misschien ook niet.
Hoe dan ook, jij bent bijzonder met wat je doet en wat je als persoonlijkheid in je hebt. Niet iedereen zal zo’n ambt willen bekleden, alleen al omdat in de media vaak een andere wind wordt geblazen.

Het masker dat je draagt om je ambt uit te kunnen voeren is soms zwaar en ongemakkelijk. Maar je doet het wel. Het masker moet je dan weer af doen voordat je de voordeur van je huis hebt bereikt. Lukt het altijd?

Ook jij bent een mens. Ook jij hebt gevoelens en emoties. En ook jij hebt een luisterend oor nodig.

Mijn retraite is bedoeld om jouw in het licht te zetten, jouw te laten verwennen met een aangepast programma, wandelingen, mindfulness, yoga dance. In gezelschap van gelijkgestemden neem ik je mee in een prachtige omgeving met veel rust en ruimte, een ware energiebron.

 

“Het is zeker dat er zegeningen voortkomen uit je goede daden”
                                                                                        Boeddha

 Nu is tijd voor jouw ontspanning!
Onthaast, vertraag en beleef. Veeg het gevoel weg dat je overal bij moet zijn!

Welkom op mijn retraite. Ik neem je mee op reis naar een plek met een leuk Programma en volledige verzorging waarbij je helemaal tot ontspanning komt.

Mojacar in Andalusië?
Mojácar is een volledig wit dorpje in de Spaanse provincie Almería in de regio Andalusië. In 2003 werd Mojacar uitgeroepen tot een van Spanje‘s mooiste dorpen. Het zonovergoten Andalusië  is beroemd vanwege prachtige steden als Sevilla en Granada. Het eigenlijke dorpje Mojacar ligt op een heuvel van 170 meter hoog. Het is nog traditioneel Spaans met smalle, steile straatjes. Zij brengen je van de ene naar de andere verrassing: verscholen hofjes met fonteinen en imposante gebouwen met paradijselijke tuinen. Het dorp heeft gezellige tavernes, restaurants en pleintjes. Het meer toeristische Mojacar ligt aan zee met een strandpromenade met restaurants, tavernes en pubs. In de omgeving vind je talloze witte dorpjes die een overblijfsel zijn van de Moorse cultuur. Prachtige stranden en heel veel zon. Passie voor het leven. Daar draait het in Zuid-Spanje om. Dat proef je terug in de heerlijkste tapas en hoor je in de vurige, temperamentvolle muziek.

Wil jij er ook even helemaal alleen voor jezelf zijn? Wil je de dagelijkse patronen loslaten en ben je toe aan verdieping? Dan is deze retraite absoluut iets voor jou.

Retraite betekent letterlijk ‘terugtrekken’ of  ‘afzonderen’. Tijdens een retraite kan je je even helemaal terugtrekken en ontspannen in een prachtige natuurrijke, rustige omgeving.

Je kan de eindeloze gedachtestroom, zorgen en angst over de toekomst en emoties door het verleden even helemaal laten gaan en je volledig richten op het nu.

Je gaat terug naar je ware ‘ik’, kan oude patronen loslaten en meer diepgang brengen in je leven. De mind en body komen weer in balans en tot rust.

Door de ochtenden in stilte door te brengen, met zo min mogelijk afleiding, zal je tot nieuwe inzichten komen die je persoonlijke ontwikkeling en groei zullen bevorderen.
Meer bewegen, meer ontspannen, dat klinkt bijna als een tegenstelling. En toch is het voor iedereen belangrijk om beide in je leven in te passen.
Bewegen houdt ons lichaam gezond en sterk. Ontspanning geeft onze geest en lichaam rust. Zo blijven we in balans.

Wat nou als je het allebei tegelijk kunt doen? Wat als je je lichaam kunt trainen op kracht en stabiliteit, terwijl je je geest traint op concentratie en kalmte? Dat kan. Met Pilates en Yoga. Wil  jij dat ook?

Ga dan met ons mee op deze retraites!!!

“Pilates is het meester worden over je geest voor volledige controle over je lichaam.” – Josef Pilates

Yoga betekent “verenigen”, “verbinden”, ook wel “herboren”. Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen om daarmee de vereniging met je Hoge zelf te bereiken.

 

Waar?
Mojácar is een historisch wit dorpje aan de zuidoost kust van Spanje met ongeveer 6500 inwoners. Het ligt in de provincie Almería in de regio Andalusië. Mojacar is verdeeld in twee delen. Het eigenlijke dorpje Mojacar ligt op een heuvel en is nog traditioneel Spaans. Het andere deel is meer toeristisch en ligt op ongeveer één kilometer aan het strand.

 Verblijf?
Cortijo de la Media Luna, Mojacar, Andalusië, Zuid Spanje
Je verblijft in een comfortabele villa in een twee persoonskamer met twee eenpersoonsbedden en eigen wc en badkamer. Tegen een meerprijs en bij tijdige boeking kun je in een kamer voor jou alleen verblijven. Op loopafstand van de zee en het dorp.

Verzorging?
Vol pension en het retraite programma:

 • gedeelde kamer met één eenpersoonsbed en één dubbel bed
 • overnachtingen
 • volledig verzorgde biologische maaltijden- mediterraans en auyrvedisch
 • koffie, thee, dranken
 • het retraite programma

Exclusief de vliegreis, transfer en excursies buiten het programma

Retraite programma?

 • Pilates
 • Yoga
 • Yogadance
 • Meditaties
 • Stilteochtenden
 • Wandelingen
 • Veel tijd voor jezelf
 • Wandelexcursie langs de kust naar Torre de Macenass
 • Wandelexcursie langs de kust naar Torre de Pirulico met een prachtig uitzicht over de oceaan

Wandelexcursie naar Torre de Macenas
Op loopafstand van onze accomodatie en half uur van het centrum van Mojacar of de oude binnenstad bevindt zich deze goed bewaard gebleven uitkijktoren. Torre de Macenas is eeuwen geleden gebouwd en biedt een prachtig uitzicht op de kristal heldere zee.
Op de terugweg zullen we in stilte wandelen.

Wandelexcursie naar Torre di Pirulico
We wandelen vanuit onze accomodatie naar deze prachtige uitkijktoren. Torre di Pirulico is gebouwd tussen 12de en 14de eeuw en sinds de 16de eeuw wordt gebruikt als wachttoren. Via de trap en de smalle ingang komen we op het dak waarbij een prachtig uitzicht zich voor ons opent.

Wanneer?
8  – 14 november 2020

Verblijfsduur?
7 dagen, 6 overnachtingen.

Investering?
7 dagen, 6 overnachtingen: 875 euro
Wens je liever een kamer voor jou alleen, dat is geen probleem. Dan komt er 25 euro per dag bij.
(inclusief overnachtingen, maaltijden, programma, exclusief transfer, vliegreis)

Vliegreis info:
Je vliegt vanuit Amsterdam naar Alicante en daarvandaan heb je een shuttle bus naar Mojacar of je huurt een auto voor jezelf. Vliegen kan ook naar Murcia of Malaga.
Tegen een toeslag van 50 euro kan de accommodatie shuttlebus jouw komen halen op het vliegveld.

Mochten er nog vragen zijn, bel of mail gerust met mij.
www.3R-retraites.nl
vanja@3R-retraites.nl
+31 624 31 95 61 Vanja
Geef je op tijd op want de eerste aanmeldingen zijn al binnen!
Op de Retraites van 3R-retraites zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

 

Meld je aan voor onze Inspiratie nieuwsbrief en ontvang De 5 tips naar een betere leven helemaal gratis.

Meld je aan voor onze Inspiratie nieuwsbrief en ontvang De 5 tips naar een betere leven helemaal gratis.

Je dient wel je emailadres te bevestigen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailing!