Retraite voor altijd slank en gezond In het laaggebergte in Bulgarije, rustig en afgelegen, een ware energiebron 31 mei – 6 juni 2020

Retraite voor altijd slank en gezond

In het laaggebergte in Bulgarije, rustig en afgelegen, een ware energiebron

31 mei – 6 juni 2020

Ben je klaar met diëten, “wonderpillen”, bewegen zonder plezier? De zomer staat voor de deur. En je bent klaar en bereid de overtollige kilo’s kwijt te raken. Je bent klaar om te beginnen. Je hebt van alles geprobeerd, maar toch ben je ontevreden!

Waarom lukt het niet???… Het ligt aan de verkeerde aanpak.
Samen in een week zullen we de basis leggen voor voorgoed van de kilo’s af. En je komt zeker met minder overbodige bagage terug.

Minder gaan eten???
De aanpak leer-je-honger-zo-lang-mogelijk-te-verdragen valt helaas in 99% van de gevallen tegen.

Weg met het schuldgevoel en de schaamte omdat je niet genoeg karakter hebt.  In mijn ogen heeft dat niets met karakter te maken. Het betekent gewoon dat je op de verkeerde plek begonnen bent.

Tijdens onze retraite komen we er achter wat de aller-diepste boosdoener is en hoe we daarmee kunnen omgaan. We gaan eten vanuit een andere manier benaderen en heerlijk  wandelen in de prachtige natuur van Bulgarije. Op het programma staan heerlijke excursies naar bijzondere natuurwonderen. Ook op die plekken zal je veel van jezelf gaan ontdekken. Ik help je. Ik gun het je.

Omringt door gelijkgestemden heb je mij volledig om jouw te helpen de andere manier van eten te zien die ik zelf ook ontdekt heb. Als ik in 6 maanden tijd 15 kg kan afvallen zonder honger en extreme diëten, kan jij dat ook.

Kies voor jezelf, het is aan jou! Reken af met de verkeerde overtuigingen en programma’s en ontmoet je nieuwe jij die je mee terug neemt naar huis. Van overtollige kilo’s afkomen en het volhouden, daarvoor heb je een steuntje nodig. Een vertrouwde hand in de rug van ons allemaal, de andere retraites deelnemers en het team.  

Welkom op mijn retraite. Ik neem je mee op reis naar een plek met een leuk Programma en volledige verzorging waarbij je helemaal tot ontspanning komt.

Bulgarije?
Bulgarije is een van de oudste staten van Europa. Een land met een eeuwenoude cultuur, talloze historische bezienswaardigheden en prachtige nog onontdekte natuurlandschappen.

Archeologische vondsten tonen aan dat er al 50.000 tot 100.000 jaar geleden mensen in Bulgarije woonden. Ze leefden van de jacht, de visserij en het verzamelen van kruiden en wortelen. In de 7e eeuw wordt de eerste Bulgaarse staat gevormd door de Donau-Bulgaren en de lokale Slavische bevolking.

Bulgarije heeft een schitterend landschap met wel meer dan 2000 grotten. In veel Bulgaarse grotten zijn tekeningen van de eerste bewoners te vinden.

Wil jij er ook even helemaal alleen voor jezelf zijn? Wil je de dagelijkse patronen loslaten en ben je toe aan verdieping? Dan is deze  retraite absoluut iets voor jou.

Retraite betekent letterlijk ‘terugtrekken’ of ‘afzonderen’. Tijdens een retraite kan je je even helemaal terugtrekken en ontspannen in een prachtige natuurrijke, rustige omgeving.

Je kan de eindeloze gedachtestroom, de zorgen en angst over de toekomst en de emoties uit het verleden even helemaal laten gaan en je volledig richten op het nu.

Je gaat terug naar je ware ‘ik’, kan oude patronen loslaten en meer diepgang brengen in je leven. De mind en body komen weer in balans en tot rust.

Door de ochtenden in stilte door te brengen, met zo min mogelijk afleiding, zal je tot nieuwe inzichten komen die je persoonlijke ontwikkeling en groei zullen bevorderen.

Meer bewegen, meer ontspannen, dat klinkt bijna als een tegenstelling. En toch is het voor iedereen belangrijk om beide in je leven in te passen. Bewegen houdt ons lichaam gezond en sterk. Ontspanning geeft onze geest en lichaam rust. Zo blijven we in balans.

Wat nou als je het allebei tegelijk kunt doen? Wat als je je lichaam kunt trainen op kracht en stabiliteit, terwijl je je geest traint op concentratie en kalmte? Dat kan. Met Pilates en Yoga. Wil jij dat ook?

Ga dan met ons mee op deze retraites!!!
“Pilates is het meester worden over je geest voor volledige controle over je lichaam.” – Josef Pilates

Yoga betekent “verenigen”, “verbinden”, ook wel “herboren”. Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen om daarmee de vereniging met je Hoge zelf te bereiken.

Waar?
Het dorp Dabravata in de gemeente Yablanica is een plek midden in rust en stilte op een uur rijden van Sofia vandaan en op 500 meter hoogte. De streek is bekend als energiebron, vanwege de prachtig natuur en de bijzondere grotten die duizenden jaren geleden tot stand zijn gekomen.

Verblijf?
In Gasthuis Dabravata in het dorp Dabravata. Je verblijft in een comfortabele villa in een twee persoonskamer met twee eenpersoonsbedden en eigen wc en badkamer. Tegen een meerprijs en bij tijdige boeking kun je in een kamer voor jou alleen verblijven.

 

Verzorging?
Vol pension met retraite programma:

 • overnachtingen
 • volledig verzorgde biologische maaltijden
 • koffie, thee, dranken
 • het retraite programma

Exclusief de vliegreis en excursies buiten het programma.
Transfer is inbegrepen, persoonlijk haal ik je op van vliegveld Sofia.

Retraite programma?

 • Pilates
 • Yoga
 • Yogadance
 • Meditaties
 • Stilteochtenden
 • Wandelingen
 • Veel tijd voor jezelf
 • Wandelexcursie naar Prohodna
 • Wandelexcursie naar Saeva dupka
 • Halfdaagse excursie naar het Glozhene-klooster

Prohodna is een karstgrot in de buurt van de accommodatie gelegen in een kloof van de rivier Iskar. De grot heeft twee oogachtige gaten in het plafond en is bekend als Gods ogen. Het is een plek bekend als energiebron. Hier onder Gods ogen gaan we mediteren en een sessie doen met  rustgevende muziek van een geluidstherapeut.

 Saeva dupka is een grot in de buurt van de accommodatie. De grot heeft vele gangen en ruimtes. In de grot worden veel koormuziekuitvoeringen georganiseerd door de uitstekende akoestische omstandigheden.

Het Glozhene-klooster is een Oosters-orthodox klooster op de noordelijke hellingen van Stara Planina in Bulgarije, in de buurt van het dorp Glozhene en de rivier Tsjerni Vit, op 12 km van stad Teteven.

 

Op 15 minuten loopafstand bevindt zich dit prachtige stuwmeer waar we kunnen mediteren en naar de stilte luisteren.

Hey, je bent er nog! Geweldig! Lees dan verder over…

 de bron van De Gouden Panega

Het water zakte heel snel en verdween. De molensteen maakte nog twee krakende bewegingen en stopte. Onder de steen heeft het net gemalen graan zijn laatste krakende geluid gemaakt net als zand tussen de tanden. Ongekende stilte. En de mensen en de molen waren sprakeloos geworden… Het is in het verre jaar 1876 gebeurd, ergens in de maand mei.

De molenaar keek nogmaals naar de molen en stopte zijn blik bij de oevers van de rivier. Hij geloofde zijn starende ogen niet en angstig bleef hij kijken naar de rivier. “Panega is weg”!!! De Gouden Panega was verdwenen.  Op de plaats waar de wateren snel omlaag stroomde waren alleen kleine plassen overgebleven met nog levende vissen erin. In zijn ogen zou je de verschrikking en de honderden vragen kunnen lezen.

De boeren wisten op dat moment niet meer wat ze er van moesten denken en hoe ze verder konden. Urenlang staarden ze naar de hemel, bleven bidden en slagen kruizen in de hoop dat het wonder zou gebeuren. Angst voor het onbekende, droge molens, radeloze mensen. Een onbegrijpelijk en ongekend fenomeen… Na precies acht uur vult de uitgedroogde bron van de rivier Gouden Panega zich weer met water. Met vreugde rent de rivier weer omlaag langs haar oevers. De bekende geluiden van de molens herrijzen weer. Geluiden van het leven dat zijn gang weer volgt.

Dat is geen sprookje en ook geen legende. Het is een waar gebeurd verhaal, dat nog steeds van mond tot mond overgedragen wordt generatie na generatie. Dit feit is grondig bestudeerd door een Bulgaarse wetenschapper die de oorzaak ontdekt.

Volgens hem is er een ondergrondse kloof ontstaan. Om deze nieuwe lege ruimte op te vullen heeft de rivier precies acht uur de tijd nodig gehad en zijn daarna de wateren weer omhoog gestegen.

Rivier Gouden Panega verschilt van andere rivieren. Het is de enige rivier  met een bron die zich heel diep onder de grond bevindt. De rivier is slechts 45 km lang en haar wateren bevriezen en drogen nooit uit ongeacht het klimaat.

Gouden Panega is een goddelijke rivier die de naam van een Thracische godin draagt; de godin Panaka. Van oudsher is Panega een ware energiebron met genezende krachten. Er zijn oude gegraveerde stenen gevonden met geschriften erop ter ere van de goden Eskulap en Higiya. De stenen dateren uit de tijd van de Thraciërs en de Romeinen. Vandaag de dag bevinden deze bewijzen zich in het archeologische museum in Sofia.

De bron van Gouden Panega is een karstbron en is meerdere keren onderzocht door speleologen. Vaak zijn duikers ingezet om de diepte van de bron te kunnen meten. De laatste poging kwam tot 52 meter diepte onder het aardoppervlak en nog was de bron niet bereikt. 

Tijdens onze retraites in juni en september zullen we een geweldige wandeling maken via een ecotrail naar de bron van rivier Gouden Panega. Hoe fantastisch kan het zijn om alleen de natuur en onze eigen stappen te mogen horen en bij deze energiebron een rustmoment met een meditatiesessie te beleven.

Met jou erbij is deze belevenis nog mooier :)))

Wanneer?

31 mei – 6 juni
20 september – 26 september

Verblijfsduur?
7 dagen, 6 overnachtingen.

Investering?
7 dagen, 6 overnachtingen: 825 euro
Wens je liever een kamer voor jou alleen, dat is geen probleem. Dan komt er 25 euro per dag bij.
(inclusief overnachtingen, maaltijden, programma, transfer, exclusief vliegreis)

Vliegreis info:
Je vliegt vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Sofia. Ik haal je bij de aankomsthal op en breng je naar onze retraite accommodatie. De terugreis op zaterdag is in de ochtend vroeg. Wens je Sofia te verkennen, dan kan je een overnachting in Sofia boeken en zondag wat later in de ochtend terug vliegen.

Mochten er nog vragen zijn, bel of mail gerust met mij.
www.3R-retraites.nl
vanja@3R-retraites.nl
+31 624 31 95 61 Vanja
Geef je op tijd op want de eerste aanmeldingen zijn al binnen!
Op de Retraites van 3R-retraites zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

 

Meld je aan voor onze Inspiratie nieuwsbrief en ontvang De 5 tips naar een betere leven helemaal gratis.

Meld je aan voor onze Inspiratie nieuwsbrief en ontvang De 5 tips naar een betere leven helemaal gratis.

Je dient wel je emailadres te bevestigen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailing!